DIY: forny din t-shirt

Berliner tips

dsc_0089Desværre var min tur i Berlin alt for kort, men det var en fantastisk tur med super vejr, lækre omgivelser, god mad og bare fantastisk afslapning. Jeg elsker virkelig Berlin! Det var tredje gang jeg besøgte Berlin, men det var bestemt ikke den sidste. Nu hvor det er tredje gang, at jeg har besøgt byen tænkte jeg, at jeg ville give min Berliner tips videre. Vi kørte derned i bil denne gang, men sidste gang jeg var afsted med min veninde var vi med fly – begge dele er super fint, så det er en smagssag. Jeg deler lidt tips til steder at spise, hvad man skal se, og hvad man måske ikke behøver investere sine penge på.

Steder at bo
Jeg vil anbefale, at man undersøger de forskellige områder i Berlin og evt. vælger sin placering ud fra dette, men ellers er det super nemt og lige til at komme rundt i Berlin. Jeg har de sidste to gange boet forholdvis tæt på Kurfürstendamm, hvilket jeg synes er en super placering. Denne gang boede jeg på Pestana Berlin Tiergarten – det var super lækkert og hotellet havde endda en lille pool, som jeg klart vil anbefale jer at bruge om morgenen, da vi oplevede, at der var færreste på det tidspunkt. Forrige gang boede jeg sammen med min veninde på Aparthotel Adagio Berlin Kurfürstendamm, hvilket også var ganske udemærket.

“Hop on – hop off”-bus
Jeg elsker virkelig disse busser – jeg synes, at det er en fantastisk måde at komme rundt og se byen på. Det giver en et super overblik over, hvad byen indeholder og især fordi Berlin er delt op i flere kvarterer, så får man et indblik i diversiteten af de forskellige kvarterer og deres kulturelle tilbud.

dsc_0307Brandenburg Tor
Jeg vil klart anbefale jer at se Brandenburg Tor (billedet øverst i indlægget). Jeg vil anbefale jer at se det om aftenen, da det er lyst op om aftenen – det er så flot. Helt klart et must-see, når man er i Berlin

Berliner Dom
Jeg så faktisk først Berliner Dom, da jeg var i Berlin denne gang – hvilket jeg slet ikke fatter nu, hvor jeg har besøgt domkirken. Hold op den er fantastisk smuk – virkelig – se bare her ! Det koster 5 € at komme ind som studerende, og jeg mener det var 7 € for ikke-studerende. Jeg vil måske anbefale jer at bruge de 3€ på at få audio med rundt i kirken – det gjorde vi ikke, så jeg skal ikke kunne sige, hvor ‘relevant’ eller spændende det var, men vi fortrød i hvertfald lidt, at vi ikke gjorde det. Man har mulighed for at komme ned i krypten og få en masse viden omkring de mennesker, som ligger dernede – der er nogle infoskærme med noget animation, som fortæller lidt om historien bag kisterne i krypten – super spændende. Ligeledes så skal man op i tårnet / kuplen – man kan gå både indvendigt og udvendigt. Det giver et fantastisk overview over Berlin virkelig flot.

dsc_0138TV-tårnet
TV-tårnet er uden tvivl en turistattraktion – man kommer op i 203 meters højde og kan få et overview over Berlin. Hvis I ønsker at gøre det, så vil jeg anbefale jer at bestille biletterne hjemmefra – vi bestilte vores gennem tv-turm.de. Jeg var ikke så imponeret over TV-tårnet, måske fordi vi tidligere på dagen havde besøgt Domkirken, som havde imponeret mig udover alle evner! Vores billetter var night-visit, og vi betalte 17€ pr. billet. Det jeg var mest imponeret over var, at elevatoren kørte 6 meter pr. sekund – det er altså virkelig hurtigt! Min anbefaling er derfor drop tv-tårnet og vælg at bruge pengene på Berliner Dom i stedet, det var jeg meget mere imponeret af.

Caffè e Gelato
Jeg har faktisk besøgt denne café alle 3 gange jeg har været i Berlin, så det kan vist godt kaldes en favorit. Jeg kunne simpelthen ikke huske, hvor den lå henne, da sidst jeg var der var i 2011 – jeg vidste bare, at det tæt på Postdamer Platz, og jeg var sikker på den lå placeret i Postdamer Platz arkaden, som er et lille center. Så vi tog dertil og gik ned i enden af centeret, da jeg kunne huske den lå ovenpå i enden – ingen tvivl om den lå der. Da vi så kommer op, og den ikke ligger der går, men en eller anden sportsbar går jeg helt i panik – heldigvis kunne A lige bevare roen og søger på nettet for at finde ud af – ja’ den lå i den anden ende af det der center … Lidt pinligt, men vi fandt det. SÅ det ligger i Postdamer Platz Arkaden (i den ene af enderne). Man kan få en masse is, men alle gange har jeg bestilt deres frugt carpaccio – se det lige en gang, ‘amen det er for lækkert.

dsc_9974Spreegold café
Da vi skulle have morgenmad lørdag orkede vi ikke lige Starbucks, som var det nemme valg, så derfor søgte jeg på Instagram og kunne se, at der lå noget som hed Spreegold café tæt på Berliner Dom, som vi skulle se om lørdagen – derfor var det helt perfekt. Vi hoppede på vores ‘Hop on – hop off’-bus og afsted til Alexanderplatz. Caféen ligget cirka 5 minutters gang fra Alexanderplatz, så det er en kort gåtur. Det var super lækker mad, og der var et kæmpe udvalg. Vi ventede dog i relativ lang tid – næsten 40 minutter på vores mad, så det var ikke så fedt. Kokken undskyldte for vores vente tid og fortalte, at de havde en ny i køkkenet, som ikke lige tog bestillingerne helt i rækkefølge, meen ja.. Ligeså snart maden var klar, så var det glemt – særligt deres pandekage med wild berries kan anbefales, de var super lækre! I kan se hele måltidet, som vi fik lige her.

dsc_0119 dsc_0126Vil du have seneste nyt fra bloggen & altid holdes opdateret, så kan du følge bloggen på:
Facebook, Instagram Bloglovin’ 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY: forny din t-shirt