Lækre besparelser i weekenden

Billigt DIY tøjstativ

Hvis du gerne vil have lidt natur og lethed ind i din indretning er en god mulighed for dette at lave et tøjstativ af en gren samt wires eller andet materiale, som kan bære tøjstangen. Det er en simpel og let DIY. Jeg “lavede” dette tøjstativ sidste år, og jeg har desværre ikke plads til det i min lejlighed, men jeg var SÅ glad for det. Det er enormt dekorativt, og så er det ENORMT billigt – what’s not to like?

IMG_1704

Jeg luftede ideen for min far, og en dag tog vi så i skoven for at finde en gren eller to, som kunne bruges. Min far foreslog, at vi tog nogle forskellige grene med hjem for dermed bedst at kunne vurdere, hvilken der passede bedst ind i mit værelse. Jeg valgte en, hvor den ikke var fuldkommen lige, men netop havde den her gren, som stikker ud – her kunne jeg hænge en hat eller et tørklæde eller to. Samtidig valgte jeg at beholde barken på, da det er mest naturagtigt, og jeg fandt en gren med lys bark.

Hvis du gerne vil se flere indlæg fra mig af, så hop hen på min nye blog: http://sarabau.dk. 

Man skal bruge følgende til at lave denne tøjstativ:

 • Gren
 • Wire (eller kæde, lædersnor – hvad man nu vil hænge grenen i)
 • 2 stk. kroge (som skal sidde i loftet og bære tøjstativet)
 • Målebånd

Før du går i gang, skal du beslutte, hvor langt nede fra loftet du vil have dit tøjstativ hængende, når du har dette mål kan du købe snor/lædersnor/wire/kæde, hvad du nu vil benytte til at hænge tøjstativet i – køb liiiidt ekstra, så du har, hvis du nu ombestemmer dig undervejs. Så skruer du krogene op i loften, måler wire/snor/kæde op og deler op i to. Min hang dobbelt, da den dermed er viklet rundt om gren og bliver båret af snoren + har sat to ‘klemmelås’ på hver snor (altså 4 i alt), på den måde bliver grenen holdt mere stille og på plads, samt wiren er samlet, hvilket gav et pænere look, ifølge mig. Når man har sat wiren op i krogen, vikler man den rundt om grenen og fører den igen op til krogen – herefter kan man sætte klemmelåse på, hvis man følger for det. Ooooog… wupti – så har man et tøjstativ! Jeg brugte i alt 80 kr. på alt materiale til dette tøjstativ, så det er virkelig billigt, og alle kan være med.. Det der tager mest tid er turen i skoven for at finde grene, men det er jo altid hyggeligt med en tur i skoven!

I må have en vidunderlig lørdag ! ♥

2 kommentarer

 • Camilla Gade

  Rigtig fint lavet!:) hvor fandt du de klemmelåse henne..?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak Camilla.
   Jeg mener, at jeg købte dem i Silvan, men du kan købe dem i næsten alle byggemarkeder.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre besparelser i weekenden