Chilichokoladekage
Denne opskrift har vi (min far & jeg) efterhånden lavet et par gange, og den er bare fantastisk. Opskriften er fundet i en chilibog min far har stående, og jeg har det sidste stykke tid haft lyst til at lave denne, da mine forældres chiliplanter bugner af chilier. Opskriften kræver ikke alverdens mærkelige ingredienser og er uden mel, men smager fantastisk !
Indkøbsliste:
- 350 g mørk chokolade (vi brugte 72%, du kan bruge mindre)
- 250 g smør
- 250 g flormelis
- 9 æg – egentlig foreslår opskriften pasteuriserede æggehvider og -blommer, men vi deler bare æggene op.
- 3 citronchilier eller andre middelstærke chilier.
Sådan gør du:
- Smelt al smøret og 250 g af chokoladen i et vandbad. Smelt smørret først og tilsæt herefter chokolade stille og roligt. Sæt ikke komfuret på for høj varme, dette tager tid, men imens kan du forberede det næste.
- Del de 9 æg op således, at du i en skål har æggehvider og en anden æggeblommer.
- Pisk æggehviderne stive
- Pisk æggeblommerne sammen med flormelis. Jeg sier flormelisen for at undgå klumper, men dette er måske bare en vane jeg har mig, når jeg bager.
- Når smør-chokolademassen er smeltet, hælder du dette hen i skålen med æggeblommerne og flormelisen. Rør godt rundt.
- Herefter vender du forsigtigt æggehviderne i massen.
- Hæld halvdelen af massen op i en smurt springform med bagepapir forneden.
- Sæt springformen ind i ovnen på 160 grader i cirka 35 minutter.
- Smelt de sidste 100 g chokolade over et vandbad
- Skær chilien i meget fine tern. Husk at fjerne kerner og frøstol ellers bliver det alt for stærkt.
- Tilsæt den smeltede chokolade og de hakkede chilier til den anden halvdel af massen.
- Når kagen i ovnen er færdig, tager du den ud og lade den køle ned og herefter fordeles den anden halvdel af chokolademassen over den bagte bund.
- Sæt kagen på køl i mindst 4 timer – dette gør den lettere at skære ud
- Tag kagen ud og spis ! Server is og/eller friske bær is til den – det skader overhovedet ikke – tværtimod.
Vil du have seneste nyt fra bloggen & altid holdes opdateret, så kan du følge bloggen på:
Facebook, Instagram & Bloglovin’
Ingen kommentarer endnu