Udsalgsshopping hos COS & Ganni

Den bedste drømmekage opskrift

dsc_9576Hvis det står til mig, findes der kun én rigtig opskrift på drømmekage, og det er denne. Det er og bliver den bedste opskrift der findes på drømmekage! Da jeg var barn, og jeg skulle have kage med i skole til eksempelvis klassens time, så var det denne kage, som blev medbragt. Det har altid været min far, som har bagt den – jeg har bare haft fornøjelsen af at spise den. Men nu måtte jeg forleden kaste mig ud i projekt bag-drømmekage-fra-barndommen. Jeg havde haft lyst til at bage drømmekage hele dagen, da vi på arbejdet havde snakket om drømmekage. Alt det krævede var liige at finde den rigtige drømmekageopskrift, for som sagt er der altså kun én rigtig ifølge mig, og jeg ville ikke bage den ‘forkerte’ drømmekage. Sååå efter et opkald til min far, fik jeg bekræftede, at jeg havde fundet frem til OPSKRIFTEN! Det kræver ikke alverdens, og den er forholdsvis nem at lave, og den smager virkelig himmelsk. Så hvis du er til drømmekage, så vil jeg uden tvivl råde dig til at lave denne – det vil du på ingen måde fortryde !

Dejen:

 • 4 æg
 • 300 g sukker
 • 250 g hvedemel
 • 3 tsk bagepulver
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 2 dl mælk
 • 50 g smør

Fyld/topping

 • 150 g smør
 • 150 g kokosmel
 • 275 g brun farin
 • ½ dl mælk

Sådan gør du: 

 1. Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
  OBS: pisk æg og sukker i en forholdsvis stor skål – det udvider sig en hel del, når du får pisket det luftigt  + du skal blande mel, bagepulver og vaniljesukker sammen i denne skål – så sørg for der er plads til dette. 
 2. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen.
 3. Vend det forsigtigt det fra punkt 2 i dejen drysset gennem en sigte.
 4. Varm mælk og smør (lillefingervarmt) og vend det forsigtigt i dejen.
 5. Hæld dejen i en lille bradepande eller springform beklædt med bagepapir i bundet. Jeg smører springformens sider med smør, så man er sikker på kagen slipper
 6. Den oprindelige opskrift siger, at kagen skal bages i midten, men min (og min fars) erfaring er – bag den i bunden af ovnen – cirka 15-20 min på 200 grader (almindelig ovn), hold løbende øje med den, mens du ordner fyldet.
 7. Kom smør, kokosmel, farin og mælk op i en gryde og bring det i kog under omrøring. Sørg for at røre i det, så farinen ikke brænder sig fast i bunden af gryden.
 8. Kagen tages ud – den skal være tæt på færdigbagt. Skru op for ovnen (jeg skruer op på 225/250 grader)
 9. Fordel det smeltede fyld fra gryden oven på kagen og sæt kagen ind i ovnen igen
 10. Hold øje med kagen (MEGET vigtigt) – den skal cirka have 3-5 min nu, men hold øje, da det hurtigt bliver kulsort
 11. Tag kagen ud og nyd den fantastiske drømmekage, som du lige har bagt !

Jeg vil næsten garantere, at denne bliver en ren succes i enten klassens time, på arbejdet eller når du serverer den for familie og venner. Hvis folk er til drømmekage, vil de elske denne!

dsc_9563 dsc_9562

dsc_9574 dsc_9571Vil du have seneste nyt fra bloggen & altid holdes opdateret, så kan du følge bloggen på:
Facebook, Instagram Bloglovin’ 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Udsalgsshopping hos COS & Ganni