Små detaljer i hjemmet

DIY sengebord

FullSizeRenderJeg har længe gerne villet have lavet et sengebord, da jeg slet ikke har kunne finde et, som jeg virkelig godt kunne lide.. Min ene veninde havde delt et billede på Instagram, hvor hun viste hendes fine sengeborde, som hun selv havde lavet af en bogkasse. Jeg blev derfor inspireret til selv at lave et. Hun fortalte, at hun havde købt dem hos Trævarefabrikernes Udsalg, så der skulle jeg hen! Jeg overvejede flere løsninger, men besluttede hurtigt, at det skulke være en finérkasse med 3 skuffer fra trævarefabrikernes udsalg.

Hvis du gerne vil se flere indlæg fra mig af, så hop hen på min nye blog: http://sarabau.dk. 

Det var et mere tidskrævende projekt end jeg først lige havde troet. Min far gav mig rådet at give ujævnhederne og samlingerne en gang snedkerspartel, så de blev usynlige, hvilket jeg gerne ville have, så derfor tog det en del tid.. da jeg både spatlede samlinger, sleb ned, malede, sleb ned og sådan fortsatte det til, at de var usynlige..  Det er heller ikke den billigste løsning især, hvis man ikke lige ligger inde med både malingen og grunderen, men tilgengæld får man et unikt sengebord, som man kan tilpasse sin egen stil – man kan tapetsere overfladen/en af skufferne, male skufferne forskellige farver osv. Det brugte jeg:

 • Maling
 • Grunder
 • Finérkasse
 • Sandpapir
 • Spatel
 • Snedkerspartel
 • Rullepensel
 • Lille pensel (til hjørnerne osv)
 • H. Skjaml P. marmorplade, som måler 24×35 (man kan ikke se, at den måler 1 cm mindre end finérkassens overflade)

Jeg startede med at slibe hele finérkassen ned, herefter gav jeg den en gang med grunderen, så sleb jeg den ned igen, fyldte samlingerne og ujævnhederne ud med snedkerspartel, sleb det ned og gav en gang grunder. Efter dette kunne nogle af samlingerne stadigvæk ses, så jeg måtte give det en gang snedkerspartel til og sleb ned igen. Herefter malede jeg med rullepensel alle overfladerne, og da malingen var tør, sleb jeg forsigtigt alle overfladerne med sandpapir. Jeg kan ikke huske, hvor mange gange jeg malede den alt i alt, men det var enten 4 eller 5 omgange, hvor jeg alle gangene let sleb finérkassen efter malingen var tør. Jeg tror, at jeg var lidt for forsigtig med malingen i mine mange omgange – tror sagtens det kan gøres ‘hurtigere’. Som sagt var det en langvarig process, men det er klart arbejdet og ventetiden værd, for man bliver så glad, når man står med det færdige resultat.

IMG_3226

IMG_3225Jeg har ikke givet skuffernes sider eller bagsiden af skufferne maling, da de så ville have problemer med at køre ind og ud – det blev jeg i hvert fald frarådet at gøre, da jeg købte malingen, så derfor fulgte jeg dette råd. I må endelig spørge, hvis I har spørgsmål til noget.

Rigtig god aften !

2 kommentarer

 • Mille

  Hvordan er de sat op på væggen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Mille.
   De er faktisk sat oven på to hyldeknægte. Så skar vi blot til bag på, så sengebordet stå oven på dem. Det har fungeret fint.

   Håber det var svar nok ellers spørg endelig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små detaljer i hjemmet