Nu på facebook

Fødselsdagsboller

DSC_5429

Jeg har så længe, jeg kan huske altid fået boller fra den samme opskrift til fødselsdage. Opskriften er en min far har noteret ned fra en Amo opskrift, og det ville føles helt forkert at prøve en ny eller prøve nogle sunde nogle – nix, til fødselsdage skal det være dejligt hvidt brød! I virkeligheden burde overskriften nok hedde teboller, men jeg får altid denne type boller til fødselsdage, deraf navnet fødselsdagsboller. Det er en fantastisk opskrift, de smager super godt, dejlige luftige og lette + simple at lave – what’s not to love? Min bedste ven havde forleden fødselsdag, og derfor var der gang i opskriften, for han skulle da smage den fantastiske opskrift – og de var et hit! Der bliver brugt følgende ingredienser:

75 g smør
2,5 dl mælk
50 g flormelis
1 æg (+1 æg til pensling)
500 g mel
1,5 teske salt
1,5 teske kardemomme

Smel smøret, bland mælken oveni, sørg for det har en nogenlunde temperatur (optimalt 37 grader), smuldr gæren i, rør rundt med en gaffel til det er opløst, vej mel og flormelis op i en skål – jeg sigter både melet og flormelissen for at undgå klumper + det er en vane. Prop salt + kardemomme, æg – samt smør-mælk-gær-blandingen op i. Ælt rundt med hænderne til du får en samlet masse – dejen er forholdsvis klisteret, så der skal ikke bare fyldes mel i, hvis det virker klisteret, hvis man gør dette, bliver bollerne tørre og kedelige. Lad dejen hvile et par minutter, rul dejen ud i en pølse – del den op i 16-18 stykker – form bollerne. Læg dem op på en bageplade, tryk let ned på dem, så de bliver en smule flade på toppen. Læg et fugtigt viskestykke henover og lad bollerne hæve 1 times tid. Pensl bollerne med et æg. Tænd ovnen på 220 grader almindelig ovn, imens bollerne hæver, så ovnen bliver ordentlig varm. Bag bollerne i ca. 12-15 minutter til de er gyldne brune.

DSC_5451

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu på facebook