Sommerferien 2017 går til ..

Hjemmelavet skovbær iste

dsc_1095Ifølge diverse vejrudsigter skulle forårsvejret vise sig i denne weekend, og det har det i den grad også gjort i Odense – solen skinner og himlen er tæt på blå – fantastisk! For at komme i endnu mere sommerstemning, så foreslår jeg jer at lave en lækker iste, som man kan forfriske sig på i solen. Isteen kan selvfølgelig også drikke, når det ikke er varmt, det gør jeg i hvertfald – ellers bliver der drukket alt for lidt iste, men den bliver lidt bedre at drikke, når solen skinner, som den gør i dag. Jeg har tidligere delt en opskrift på iste til sommervarmen, men dette indlægs iste-opskrift  er lavet på tebreve, hvor det andet var lavet på teblade. Begge opskrifter er super gode og læskende, så det er alt efter smag og behag, og måske hvad der lige er i skabene ? Hvis I skulle have lyst til at kaste jer ud i flere sommerlige projekter kan jeg anbefale hjemmelavet is. Jeg lavede sidste år både 3-farvet og mere sodavandsagtige is.

dsc_1051Til opskriften skal du bruge (giver 1 liter):
– 5 tebreve Forest Fruit Tea (jeg brugte 4, men ville anbefale 5)
– 0,8 liter varmt vand
– 0,2 liter liter saftevand (jeg ville anbefale en frugtsaftevand, og jeg blander det ikke op)

Fremgangsmåde:
– Kog 0,8 liter vand
– Find en beholder, som kan tåle varmt vand (tekande eller lignende) og hæng tebrevene ned i.
– Hæld det kogende vand i beholderen med tebrevene (lad det afkøle)
– Når det er afkølet blandes det op med o,2 liter valgfri saftevand
– Tilsæt evt. nogle frosne bær og isterninger

Og voilá så har du en lækker forfriskning til de lidt varmere dage. Super nemt, og man kan variere smagen lige så tosset man lyster. Jeg er i hvertfald blevet ret meget fan af hjemmelavet iste. Min kære far var opfinderen, som sidste år satte gang i produktion-hjemmelavet-iste, og det smager altså bare bedre end det man køber i butikkerne, hvis I spørger mig !

dsc_1127Vil du have seneste nyt fra bloggen & altid holdes opdateret, så kan du følge bloggen på:
Facebook, Instagram Bloglovin’ 

2 kommentarer

  • Laura

    Det ser super lækkert ud ! Jeg har et spørgsmål ang. saftevandet. Skal det være saftevand der er baldet op med vand eller koncentreret saftevand der ikke er blandet op ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Laura, det er super lækkert! Jeg har rettet indlægget nu, for det er selvfølgelig relevant at vide. Jeg anvender det ikke blandet op, men det gælder hvor kraftig man gerne vil have den i smagen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerferien 2017 går til ..