Hjemmelavet iste

IKEA hack: Sommar altankasser

af894b98-4233-43f8-81c4-1eb76269c232 Jeg har længe gerne ville have nogle altankasser i træ, men jeg synes virkelig hurtigt, at det bliver et meget meget dyrt projekt. Så derfor har jeg ikke lige fået taget mig sammen til at få det lavet, for jeg vidste, jeg ikke ville blive rigtig glad for resultatet. Både A og jeg ville meget gerne lave nogle DIY træaltankasser, som bestod af flere brædder, og det er bare lidt besværligt selv at lave, og særligt når ens fokus i virkeligheden burde være på eksaminerne. Heldigvis kom IKEA os til undsætning. De har nemlig lavet nogle blomsterkasser ved navn Sommar, som man enten kan stable eller hænge på væggen, og det var præcis sådan nogle, som vi gerne ville have – bare som altankasser.

Meeeen desværre var der ingen på lager i Odense, så vi (læs: jeg) har måtte væbne os (mig) med tålmodighed, men det har været det hele værd. Nu har vi nemlig fået lavet Sommar-kasserne om til altankasser, og de pynter så fint på vores altan. Jeg kan desværre ikke tage et bedre billede end det ovenstående pt, for vi har nemlig skulle rydde vores altan fuldkommen. Der kommer nemlig håndværkere i morgen, som skal fikse nogle revner i altanen. Det kan lyde nemt, at man rydde sin altan, men det er det ikke, når man er mig.. For jeg har virkelig proppet den altan med planter osv., såååå det var lidt mere omfattende end man skulle tro. Derfor må I have det helt endelige resultat til gode – vi har nemlig lavet altankasserne, så de samlet dækker 2 meter af vores altan, så der er lige et par ekstra altankasser udover dem, som I kan se på det øverste billede. Jeg tænker at lave et eller flere indlæg omkring vores altan og tankerne bag, så andre med altan forhåbentlig kan få lidt inspiration.

2754a931-1bea-48a8-9a2c-1daace6b94e4

Det skal du bruge:

 • IKEA sommarkasse
 • Plasticsæk
 • Lecakugler
 • Jord
 • Planter
 • Beslag til at hænge dem op med. Vi brugte nogle justerbar beslag fra mærket Elho, som kan købes i Silvan til 80 kroner. (Vi klippede vores beslag lidt til. De har et ‘greb’, som går ind mod altankassen, og dette var for langt ift. vores altankasser, så vi klippede lidt af det af, også passede de så fint)

Samlet pris for én altankasse med beslag er 159 kroner.

Sådan gør du

Først skal du selvfølgelig samle din Sommar kasse/kasser (det er super nemt)

 1. Dæk kassen indvendigt til med noget plastik, så du holder jorden inde i kassen.
 2. Fyld lecakugler i bunden af din kasse. Det er noget, som jeg altid gør med mine krukker, altankasser, zinkbaljer osv.
 3. Fyld jord i kassen
 4. Klip plastikken til, så det ikke stikker op over kassens kanter – det skal jo helst ikke kunne ses, når man er færdig.
 5. Så skal der plantes. Vi satte 3 krydderurter i hver kasse. I starten kan det måske se ud af lidt, men planterne skal nok brede sig.
 6. Du kan vælge at vande din planter inden eller efter du har plantet dem, men det er vigtigt at få dem vandet. Jeg læste et trick af søde Sofie Andreasen, som var gæsteblogger henne på Plantorama, at man med fordel kunne lave et lille ‘vandbad’ til sine planter inden man plantede dem, og det trick gjorde jeg brug af. I kan læse mere om tricket lige her – det er super smart.
 7. Hæng din altankasse op og voilá så har du (hvis du spørger mig) den fineste altankasse i træ.

Tip: Hvis du bor på Fyn, så kan man hos planteskolen: Gartneren i Nonnebo købe 8 krydderurter for 100 kroner, og de passer perfekt i disse kasser, hvor der kan være 3 af dem i hver ‘altankasse’, og de har virkelig virkelig mange forskellige krydderurter, som man kan vælge mellem. Bare et lille tip, som hermed er givet videre til fynboerne eller folk som passerer fyn.

altankasse_guide-kopiVil du have seneste nyt fra bloggen & altid holdes opdateret, så kan du følge bloggen på:
Facebook, Instagram Bloglovin’ 

2 kommentarer

 • Det er blevet så MEGA fint! Vi har stadig ikke fået gjort noget ved vores altan, selvom jeg nu endelig har en, efter at have sukket efter det i årevis! Dumme speciale, right? Men kunne helt sikkert godt finde på at gøre dig kunsten efter, når tiden bliver til det 🙂

  Knu

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak Lisbeth!
   Det er forståeligt, at dit speciale tager al din tid. Det bliver dejligt, når det er afleveret, og du får tid til at få gjort noget ved den.
   Del endelig, hvis du gør mig kunsten efter, det vil jeg meget gerne se 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet iste