Sommertid = sommeroutfit

Lækker påskedessert

PavlovaDesserter findes i et hav af varianter, og deres sværhedsgrad er i den grad varierende. Denne opskrift er en nem dessert, som du let kan peppe op med, hvad du nu lige føler for og samtidig er den ideel til påskebordet, fødselsdage eller andre begivenheder.

Jeg er, som visse har bemærket, blevet stor fan af pavlova, og derfor var det også oplagt at lave en pavlova påskedessert, da vi i går holdte familie påskefrokost. Jeg ville dog ikke lave den sædvanlige pavlova, som vi er stor fan af herhjemme. Jeg ville gerne gøre den lidt mere påske agtig. Det betød, at jeg for første gang skulle lege med pastafarve og marengs. Det lykkedes meget godt, og jeg er sikker på, at denne dessert bestemt vil være et hit til påskefrokosten, fødselsdagen eller en lækker middag. Og så er det altså bare så simpelt at lave pavlova.

Tip: hvis I har tid, vil jeg anbefale jer, at lave pavlova til små kager i stedet for en stor – det er lettere at servere sådan.

Læs også: brownie à la Instagram og rabarber-crumble kage.

e238ca84-488a-4866-87f4-dd327fd366f8

Opskriften

Antal: cirka 18 personer
Samlet tilberedningstid: cirka 2.5 timer – inkl. bage- og køletid

Ingredienser:

Bunden:
  • 210 g æggehvider
  • 350 g sukker
  • 2 tsk maizena
  • 2 tsk hvidvinseddike
  • lidt salt
  • Pastafarve (jeg brugte Wilton)

Selve bunden er lavet med inspiration fra Annemette Voss opskrift, som I kan finde lige her. Den er bare ganget op, så det passer til antallet, som vi lavede. Og så bruger vi lidt mindre sukker end hun oprindeligt gør i sin opskrift.

Fyld/pynt:
  • 5 dl fløde
  • 2-3 kiwi
  • 250 g hindbær (eller andre bær)
  • Evt. spislige stedmoderblomster (kan købes i Føtex) eller mynte

 Fremgangsmåde

Bunden:
  1. Pisk æggehvider og salt til det er en skummende masse.
  2. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, mens du pisker kraftigt. Din marengs skal være “sej” i dens konsistens og have en blank overflade
  3. Tilsæt hvidvinseddike
  4. Sigt maizena i massen og pisk rundt, så hvidvinseddike og maizena blndes med æggehvidemassen.
  5.  Kom tyl i en sprøjtepose.
  6. Tag en pensel og tegn nogle striber med din pastafarve nede i sprøjteposen
  7. Sprøjt marengsmassen ud på en bageplade med bagepapir
  8. Bag marengsbundene i ovnen ved varmluft på cirka 100-120 grader i 1 time og 40 minutter
  9. Sæt bundene til at afkøle på en rist, så de ikke bliver våd i bunden – forbered fyldet/pyntet imens bunden køler
Fyldet:
  1. Pisk fløden forholdsvis let
  2. Skær kiwi ud i små trekanter
  3. Når bunden er afkølet, og helst lige inden du skal servere, fordeles den letpiskede flødeskum udover marengsbundene – også skal der pyntes!
  4. Fordel hindbær og kiwi
  5. Pynt evt. med nogle spislige blomster eller mynte
  6. Voilá lækker pavola kage

pavlova Vil du have seneste nyt fra bloggen & altid holdes opdateret, så kan du følge bloggen på:
Facebook, Instagram Bloglovin’ 

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommertid = sommeroutfit