Venindehygge på en fridag

Lækker pavlova

jpeg-billede-9e0fb84135c2-4 Mangler du en lækker og nem kage at lave til en fødselsdag eller bare til gæster generelt? Så må dette være lige opskriften til dig! Vi lavede til A’s fødselsdag pavlova for første gang nogensinde. Jeg havde læst rundt omkring, at det var en nem kage, men jeg må indrømme, at jeg var lidt usikker på det. Jeg kan nu bekræfte,  at det VIRKELIG er en let kage at lave. Det eneste det kræver er en virkelig god elpisker eller gode muskler og et gammeldags piskeris. Vores stavblender piskeris kom i hvert fald på overarbejde – så er dét tip givet videre.

Vi har faktisk inden for den sidste måned lavet pavlova to gange, og vi spiser ellers ikke meget kage hjemme hos os. Den her kage er bare blevet et hit! Kagen har en lækker frisk smag, og man kan pynte den lige så lidt eller meget, som man ønsker. Det gode ved pavlova er, at den kan tilpasses med lige det fyld man ønsker. Jeg skal til sommer prøve at lave den med friske jordbær og evt. syltet rabarber.

Læs også: lækker iste (til sommervarmen) og 3-farvet sommeris.

jpeg-billede-9e0fb84135c2-7

Opskriften

Antal: 10-12 personer
Samlet tilberedningstid: cirka 2.5 timer inkl. bage- og køletid)

Ingredienser:

Bunden:

Selve bunden er lavet efter Annemette Voss opskrift, som I kan finde lige her. Så bare følg hendes guide – det gjorde vi.

Fyld/pynt:
  • 5 dl fløde
  • 2-3 kiwi
  • 200 g hindbær (eller andre bær)
  • Mynte
  • evt. lidt mørk chokolade

Sådan gør du:

  1. Følg Annemette Voss opskrift på marengsbunden.
  2. Sæt bunden til at afkøle på en rist, så den ikke bliver våd i bunden – forbered fyldet/pyntet imens bunden køler
  3. Pisk fløden forholdsvis let
  4. Skær kiwi ud i små trekanter
  5. Når bunden er afkølet, og helst lige inden du skal servere kagen, fordeles den letpiskede flødeskum udover marengsbunden – også skal der pyntes!
  6. Fordel hindbær og kiwi rundt på hele kagen
  7. Tag nogle mynteblade og læg lidt rundt omkring på kagen
  8. Riv eller hak fint noget mørk chokolade og fordel dette henover kagen
  9. Voilá lækker pavola kage.

OBS! Da A og jeg lavede kagen første gang, blev vi mega nervøse, da ‘bunden’ knækkede, da vi fordelte flødeskum og fyld på – dette skulle eftersigende være meget normalt, så no worries. Kagen smager i hvert fald stadig super godt, og så elsker jeg altså bare pynte-elementet i denne opskrift. Man kan virkelig gå amok med at pynte, og man kan også holde det sådan forholdvis stille. Vi var i hvert fald glade for den her opskrift og for pavlova-kagen. Det er ikke sidste gang, at vi servere pavlova til fødselsdag eller til vores gæster.

jpeg-billede-9e0fb84135c2-1

 Vil du have seneste nyt fra bloggen & altid holdes opdateret, så kan du følge bloggen på:
Facebook, InstagraBloglovin’ 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Venindehygge på en fridag