Rabarber-crumble kage
Er der noget jeg elsker ved sommeren, så er det alverdens frisk frugt lige fra haven. Lækre bær, rabarber, friske æbler – ‘amen det hele er så lækkert. Endnu bedre er det, når man som jeg har en farmor, som bare tillader en at hente alverdens lækre sager i hendes have. Hendes have er fyldt med alt muligt, blandt andet rabarber, og A og jeg var i sidste uge nede for at hente lidt rabarber, så vi kunne lave rabarber-crumble kage. Jeg kan også anbefale at bruge rabarber til at lave saft – det smager virkelig fantastisk.
For nok har jeg ikke alverdens kagebagningsevner til at lave de der flotte dekorative kager – jeg drømmer om, at det en dag er mig, som laver dem, meeeen.. Til gengæld kan jeg nemt finde ud af at lave rabarber-crumble kage. Det tager ingen tid og smager bare fantastisk. Så i sidste uge, da jeg fik besøg af søde Freja, som står bag bloggen Frejjack, var det jo oplagt lige at smide sådan en kage sammen.
Det skal du bruge:
- 500 gram rabarber (jeg brugte 350 gram, men synes det var for lidt)
- 50 gram sukker
- 1 vaniljiestang
- 1 dl havegryn
- 100 gram hvedemel
- 100 gram mandler
- 50 gram brunfarin
- 80 gram blødt smør
Fremgangsmåde:
- Rens rabarberne og skær ud i skiver af cirka 1-2 centimers tykkelse. Læg dem op i en skål
- Skær vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland med sukkeret – bland derefter dette med rabarberne i skålen. Hvis man har tid, kan man med fordel lade det trække i køleskabet en times tid.
- Bland de resterende ingredienser i en skål til en ‘dej’. Tryk det bløde smør ud i massen, så det bliver en slags smuldre dej
- Fordel rabarber-massen i et fad og smuldr derefter dej-blandingen udover rabarberne.
- Sæt fadet i ovnen, som skal stå på almindelig ovn og 200 grader – den skal helst være forvarmet. Kagen skal have cirka 20 minutter og voilá lækker nem kage.
Et lille tip: Serverer kagen med noget flødeskum, cremefraise eller vaniljeis – det gør kun kagen bedre !
Vil du have seneste nyt fra bloggen & altid holdes opdateret, så kan du følge bloggen på:
Facebook, Instagram & Bloglovin’
Ingen kommentarer endnu