Det perfekte bryllup

Rabarber-crumble kage

dsc_2170Er der noget jeg elsker ved sommeren, så er det alverdens frisk frugt lige fra haven. Lækre bær, rabarber, friske æbler – ‘amen det hele er så lækkert. Endnu bedre er det, når man som jeg har en farmor, som bare tillader en at hente alverdens lækre sager i hendes have. Hendes have er fyldt med alt muligt, blandt andet rabarber, og A og jeg var i sidste uge nede for at hente lidt rabarber, så vi kunne lave rabarber-crumble kage. Jeg kan også anbefale at bruge rabarber til at lave saft – det smager virkelig fantastisk.

For nok har jeg ikke alverdens kagebagningsevner til at lave de der flotte dekorative kager – jeg drømmer om, at det en dag er mig, som laver dem, meeeen.. Til gengæld kan jeg nemt finde ud af at lave rabarber-crumble kage. Det tager ingen tid og smager bare fantastisk. Så i sidste uge, da jeg fik besøg af søde Freja, som står bag bloggen Frejjack, var det jo oplagt lige at smide sådan en kage sammen.

Det skal du bruge:

  • 500 gram rabarber (jeg brugte 350 gram, men synes det var for lidt)
  • 50 gram sukker
  • 1 vaniljiestang
  • 1 dl havegryn
  • 100 gram hvedemel
  • 100 gram mandler
  • 50 gram brunfarin
  • 80 gram blødt smør

Fremgangsmåde: 

  1. Rens rabarberne og skær ud i skiver af cirka 1-2 centimers tykkelse. Læg dem op i en skål
  2. Skær vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland med sukkeret – bland derefter dette med rabarberne i skålen. Hvis man har tid, kan man med fordel lade det trække i køleskabet en times tid.
  3. Bland de resterende ingredienser i en skål til en ‘dej’. Tryk det bløde smør ud i massen, så det bliver en slags smuldre dej
  4. Fordel  rabarber-massen i et fad og smuldr derefter dej-blandingen udover rabarberne.
  5. Sæt fadet i ovnen, som skal stå på almindelig ovn og 200 grader – den skal helst være forvarmet. Kagen skal have cirka 20 minutter og voilá lækker nem kage.

Et lille tip: Serverer kagen med noget flødeskum, cremefraise eller vaniljeis – det gør kun kagen bedre !

dsc_2175

dsc_2169Vil du have seneste nyt fra bloggen & altid holdes opdateret, så kan du følge bloggen på:
Facebook, Instagram Bloglovin’ 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det perfekte bryllup