Simpel salat m. avocado & rejer
Det er ikke altid man lige har det største overskud til at lave en gourmetmiddag, derfor elsker jeg, når jeg får kreeret noget, som ingen tid tager + smager super lækkert. En super simpel og lækker salat er denne salat med avocado og rejer. Jeg har lavet den et par gange, men billedet er fra tilbage i september. Salaten tager max 15 minutter at lave, så der er virkelig mad på ingen tid. Du skal bruge følgende ingredienser:
Appelsiner
Granatæble
Salat (bruger napolitanasalat)
Avocado
Tigerrejer
Chili
Hvidløg
Rapsolie
Jeg starter altid med alt det andet end rejerne. Sørg for at skylle salaten, denne skærer jeg ikke i skiver, da jeg egentlig finder napolitanasalaten fin som den er. Skær avocado og appelsiner i passende stykker, samt få kernerne ud af granatæblet – anret som du finder passende. Du kan tage den lette løsning og vælge at vende rejerne i Nicolas Vahé olivenolie m. hvidløg, og blande en fint hakket halv chili med i. Hvis du ikke ligger inde med Nicolas Vahé’s olivenolie eller bare gerne vil lave det selv, så er det også forholdsvis nemt at lave en god blanding. Hak 2-3 fed hvidløg + 1/2 chili fint, varm noget rapsolie op (cirka 1 dl) på panden og smid de fint hakkede hvidløg + chili op i – efter 1 minuts tids smider du tigerrejerne på panden – sørg for at røre rundt hele tiden. Rejerne skal steges et par minutter. Jeg har prøvet begge ting og synes egen blanding bliver bedre – da man selv kan variere og tilpasse styrken. Jeg piller altid halerne af rejerne inden jeg servere dem, men man kan sagtens også lade dem sidde. Herefter drysses de varme rejer udover salaten og voila !
Bon appétit !
Ingen kommentarer endnu