Søndags syndig
Uf dette vejr byder bare ikke op til noget godt. Derfor besluttede jeg, at det skulle være en syndig søndag. Jeg magtede ikke det store kagebageværk, så derfor fandt jeg
en simpel opskrift hos Eurowomen, hvor jeg så selv ændrede lidt på forholdene. Den er virkelig nem at bage, kræver ikke alverdens mærkelige ting og sager, så den er nem lige at kaste sig ud i. Den smager super godt + er lækker svampet + let at lave – elsker det. Det skal du bruge:
250 ml mælk (brugte minimælk)
5 spsk olie uden smag (brugte smør i stedet, så 5 spsk smør)
35 g kakao
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljepulver (der skulle kun én i, men elsker det)
1/2 tsk salt
200 g sukker
200 g mel
- Tænd ovnen på 175/180 grader almindelig ovn
- Vej tingene af – det gør jeg altid, gør det væsentlig lettere at lave
- Smelt smøret – smelt lidt ekstra, så har du til at smøre springformen
- Rør smør og mælken sammen
- Si vaniljesukker, bagepulver, salt og kakao i blandingen (jeg sier det, så undgår man evt. klumper).
- Tilsæt sukker og pisk godt sammen
- Tilsæt melet langsomt af gangen i den samlede blanding, og start med bare at røre rundt ellers har du mel over alt, hvis du sætter gang i piskeriset. Sørg for det hele er blandet godt sammen
- Smør springformen (min var og hæld dejen i.
- Sæt springformen i ovnen, og tjek med en skarp genstand om den er bagt (tjek midten). Der må gerne hænge en lille smule fast, gør den lidt fugtig
- Lad kagen afkøle og smør evt. glasur på og drys noget kokosmel udover.
Glasuren er lavet af kakaopulver, flormelis og en lille smule kogende vand.
God fornøjelse !
Mums, kunne godt lige bruge sådan en! Tænker dog, at 21:45 er lige sent nok at begynde at bage kage, haha?
Hvor er det fine skærebræt i øvrigt fra? Så yndigt! 🙂
// http://www.moonlitmadness.dk