Min valentinesdag

The danish girl

Fantastisk skuespil, rørende scener, flotte kunstneriske billeder, autentisk og aktuel skildring – mon det bliver til et par Oscars?
Jeg var i søndags på en “valentinedate” med en veninde – du kan se mit ouftit her og læse mine tanker omkring hele valentine konceptet her. Jeg havde egentlig
ikke rigtig nogle forventninger til filmen, men hold nu op – den var fantastisk! Filmen handler om en dansk transkvinde Lili Elbe, som eftersignende skulle være den første
der gennemgik en kønsskifte operation efter at have levet en stor del af sit liv som mand. Det var enormt flotte kunstneriske billeder, virkelig flotte. Filmen skal forestille sig at foregå i Danmark noget af tiden, og der har folkene bag filmen taget sig den kunstneriske frihed til at oppe det danske land – ellers er der i hvert fald kommet bjerge i Danmark, men skidt pyt det er nok kun os danskere der bemærker denne detalje. Filmen var virkelig god, og Alicia Vikander spiller fantastisk godt, ligeså gør Eddie Redmayne. Eddie Redmayne spiller imponerende godt og rørende, og man bliver virkelig opslugt af hele hans karakter og væsen. Hans skuespil i The Danish Girl gør, at han er nomineret til en Oscar for Bedste Mandlige Hovedrolle. Den eneste kritik er måske filmen er set mere fra Gerdas (Alicia) side, men på den anden side var det enormt fedt at se, hvor meget sådan en beslutning også påvirker de nærmeste. Man bliver virkelig slugt ind i filmens univers, og jeg måtte flere gange liige tørre mine øjne, for hold op der er sørgelige stunder i den film. Selvom jeg måske ønskede, at filmen var skildret mere fra Lilis synspunkt og ikke Gerdas, så er det en enormt vigtig og relevant film. Jeg vil i den grad anbefale jer at tage ind og se den!
Har nogle af jer set den – i så fald, hvad synes I om den?

10513359-poster

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min valentinesdag