Chilichokoladekage

Blommehøst

DSC_7880Min far og jeg var i weekenden på blommerov. Ved mine forældres hjem er der en masse grønne områder, hvor der er diverse beplantning, heriblandt blommetræer – så vi fyldte en pose med forskellige blommer på +5 kg og tog med hjem til weekendens produktion. Det resulterede i, at vi fik lavet blommesaft og to forskellige slags blommemarmelader. Så hvis du lige trænger til et lav-det-selv-projekt, så kan det varmt anbefales at gå på blommerov. Jeg ville meget gerne give jer en opskrift, men så præcise var vi på ingen måde. Jeg har fundet denne opskrift, som minder forholdvis om den vi selv kreerede, og som der skrives i opskriften, så er det virkelig en fordel med blommesaft, at man ikke først skal fjerne alle kernerne – bare kog det hele med. Vi gjorde det dog lidt anderledes, kogte først blommerne med vand, siede det og herefter kogte vi blommesaft med sukker – på den måde, kan du også meget nemmere tilpasse mængden af sukker, så du ikke kommer til at oversøde saften. Det der var tilbage efter vi havde siet blommesaften fra, I ved de moste blommer, kørte min far op i en sigte, hvor han med en ske moste det. Blomme’mosen’ hældes over i en gryde, hvor det bringes i kog. Når det koger, hældes der melanin og en smule sukker i og koges i yderligere to minutter under konstant omrøring. På denne måde får man virkelig fuldt ud udnyttet blommerne og smider ikke alt muligt ud, hvilket mit miljøhjerte bliver så glad for. Den sidste marmelade blev lavet virkelig simpel, her skal blommerne dog udstenes, da selve ‘blommerne’ ikke bliver most eller massen bliver siet. Jeg har fundet en lignende opskrift til jer her. Det kan virkelig anbefales at lave alle delene, men især blommesaften er en favorit hos mig. 

DSC_7895 DSC_7891 DSC_7892DSC_7885Vil du have seneste nyt fra bloggen & altid holdes opdateret, så kan du følge bloggen på:
Facebook, Instagram Bloglovin’ 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chilichokoladekage