Nye By JKM plakater - spar 20%

Brombærmarmelade

DSC_8105Dagen i går, som ellers var planlagt til at være en afslapningsdag, resulterede i forskellige ting. En halvfærdig t-shirt, brombærmarmelade og hjemmebagte boller. Min far og jeg kørte om eftermiddagen ud til et sted, hvor vi ved der er brombær – vi har nemlig været forbi et par gange, hvor brombærerne ikke var modne nok, men det var de nu (jaaa !). Hele søndagen havde det bare øsregnet, så da regnen endelig var stilnet af, tog vi chancen og kørte afsted på brombærjagt. Og heldigvis var de super lækre, og der var masser af brombær. Dog begyndte regnen ligeså stille at regne, det kan ikke anbefales at plukke brombær i regn, det er ikke nogle stor fornøjelse, men hvad gør man ikke for at få lavet brombærmarmelade? Nå, men vi endte med at få plukket 2,1 kg og hjem gik det for at lave lækker marmelade. Min forældre lavede brombærmarmelade sidste år, og det var virkelig et kæmpe hit, så det måtte bare gentages i år.

Vi brugte:

  • 2,1 kg brombær
  • 500 g sukker
  • Rød melatin

Det er vigtigt at pointere, at sukkeret først skal i, når brombærerne har kogt i noget tid. Min far fortalte mig, at de ‘gamledags’ opskrifter normalt anbefaler halvt af hvert, halvt bær, halvt sukker, men havde vi gjort dette, var det blevet oversødt. Start med at kog bærerne i en gryde ved svag varme, når de er kogt nogenlunde ud smages der på det, og sukkeret tilsættes lidt efter lidt til det har den sødme/surhed, som man ønsker. Herefter tilsættes melatin ift. blandingsforholdet der står bag på pakken. Lad massen koge i cirka 2 minutter, og hæld over på opbevaringsglas – og voila lækker marmelade. Som det kan ses på det nogle af billederne, så har vi også fået lavet blommesaft og blommemarmelade, som I kan se opskrift på her. Hvis du alligevel er igang med produktion brombærmarmelade, kan det virkelig anbefales også at gå på blommerov. De hjemmebagte boller på billederne er super gode, indeholder intet sukker og tager ingen tid – opskriften til dem kan findes her. Begge dele gang i den grad anbefales, og det tager ikke særlig lang tid nogen af delene – så det er bare at kaste sig ud i det !

DSC_8046 DSC_8117

Vil du have seneste nyt fra bloggen & altid holdes opdateret, så kan du følge bloggen på:
Facebook, Instagram Bloglovin’ 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye By JKM plakater - spar 20%