Lækre fastelavnsboller
I dag er det jo fastelavn, hvilket betyder børn i kostumer, katten af tønden, men også (og vigtigst af alt, hvis I spørger mig) fastelavnsboller ! Jeg har gerne selv ville prøve at bage nogle efter jeg havde set en lille fix video af det på Facebook, og det fik jeg så endelig gjort i går! Jeg ville bage fastelavnsbollerne til min veninde og hendes kæreste kom på besøg hjemme ved mine forældre, og dejen skulle egentlig kun hæve 1 time, men endte grundet snak at hæve i cirka 2 timer – men det bliver en dej sikkert kun bedre af ik’? Som det altid er med bageprojekter hjemme ved mine forældre, så kan jeg ikke rigtig være ude i køkkenet uden min far bliver en del af det – og det er så hyggeligt! Så til trods for en lille forsinkelse, så fik vi igår disse lækre fastelavnsboller til (sen) eftermiddags kaffe og te. Opskriften er mere eller mindre Meyers opskrift på fastelavnsboller, men der er dog et par ændringer.
Det skal du bruge:
Dejen:
– 250 g mel
– 75 g smør
– ½ pakke gær
– 1 dl mælk
– 1 æg
– lidt salt
– 15 g sukker
Cremen:
– vanilje, kornene fra en ½ vaniljestang
– 1 æg
– 15 g sukker
– 2 spsk. Maizena
– 2½ dl mælk
– 75 g finthakkede smuttede mandler
Remoncen:
– 100 g sukker
– 100 g marcipan
– 100 g smør
Pynt:
– Hvid glasur
– Frysetørret hindbær
Sådan gør du:
Dejen
Opløs gæren i mælken. Bland mel og smør i en skål. Pisk ægget med salt og sukker og bland det med mælken. Ælt melblandingen og mælkeblandingen godt sammen. Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve i en time (vores dej hævede i cirka to timer).
Cremen
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk æg, sukker, maizena og vanilje godt sammen. Varm mælken til lige under kogepunktet og bland den med æggeblandingen. Hæld blandingen af æg og mælk tilbage i gryden og opvarm mens du pisker, til cremen bliver tyk. Hak mandlerne – jeg endte med at smide mandlerne op i en blender (på fars opfordring) – så de blev meget finthakket. Vend de hakkede mandler i og lad cremen køle af.
Remoncen
Rør sukker og marcipan sammen. Tilsæt så smør lidt efter lidt til det er rørt helt ud i massen. Pas på du ikke rører for længe da den så vil blive for flydende når den bages.
Ælt dejen hurtigt igennem og del den i to stykker. Rul hvert stykke ud til en ca. ½ cm tyk plade og skær den i 7-8 stykker. På hvert stykke lægges 1/2-1 spsk. creme, 1/2-1 spsk. remonce. Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet og saml dem, så fyldet ikke løber ud: Først foldes de fire hjørner ind over hinanden, så de lapper over. Derefter samles de og klemmes sammen. Vend bollerne så samlingen vender ned og lad dem hæve til dobbelt størrelse på en smurt bageplade. Pensl dem med vand og bag dem ved 200° i ca. 15 minutter til de er smukt gyldne. Når bollerne har kølet lidt ned, så tager du glasuren og smører rundt på toppen, og inden glasuren når at størkne drysser du lidt frysetørret hindbær (eller anden pynt) henover – og voila lækre fastelavnsboller !
Vil du have seneste nyt fra bloggen & altid holdes opdateret, så kan du følge bloggen på:
Facebook, Instagram & Bloglovin’
Ingen kommentarer endnu