Hjemmelavet sommeris
Jeg lavede for kort tid siden min første gang sunde pindeis, og det var en succes – super nemt og smager fantastisk! Dog ville jeg eksperimentere lidt mere, og forsøge at lave flerfarvet sunde is… Så dette gik min søndag med, og det blev uden at klappe mig selv for meget på skuldrene… Ej, ved I hvad? Det må man altså gerne, vi skal passe på med ikke at blive sådan et jantelovs Danmark. Så nu siger jeg det bare.. Det blev virkelig en succes (HA!). Jeg er så tilfreds med resultatet af lag- og farveopdelingen og smagen er også god hihi. Den eneste kritik er nok, at blåbærmassen er svær at få blendet fuldkommen igennem, som de to andre lag. Det tager cirka 50 minutter at lave selve isene, dette er medregnet frysetiden imellem lagene, og så skal man desværre vente i cirka 5 timer (!!!).
Det skal du bruge:
Isforme (kan købes her)
100 g hindbær
100 g blåbær
100 g mango
300 g skyr (brugte neutral)
2 spsk appelsinjuice (kan undværes)
4 spsk akaciehonning
Blender
Sprøjtepose
Evt. spinatblade
Jeg startede med at lave blåbærfyldet, da jeg ønskede toppen var blåbær, men man kan jo lave rækkefølgen ligesom man ønsker. Jeg ville oprindeligt have blendet spinatblade i, da jeg gør det i min smoothieopskrift, som I kan finde her, men vi havde ikke lige nogle – men dette prøver jeg næste gang de laves. Sørg for, når lagene blendes at få rørt langs siderne, da skyren ofte får sprøjtet op langs siderne, og hvis man ikke kører langs siderne med en ske eller dejskraber, så kan man risikere hvide striber i sit lag.
Sådan gør du:
- Blend 100 g. blåbær med 100 g skyr
- Fyld blåbærmassen op i en sprøjtepose med tyl – på den måde undgår du at ramme kanterne for meget, når isformene fyldes. Sørg for massen er nogenlunde jævnt fordelt.
- Stil isformene i fryseren, så isene kan sætte sig, imens du laver lag 2
- Vask blenderen og sprøjteposen grundigt, så der ikke sidder ‘restfarve’ fra blåbærmassen. På den måde får man ‘rene’ farver.
- Blend 100 g mango, 100 g skyr, 2 spsk appelsinjuice og 2 spsk akaciehonning.
- Tag isformene ud af fryseren efter cirka 15 min (kig om isene har sat sig, når punkt 5 er ordnet).
- Fyld mangomassen op i sprøjteposen og fyld massen op i isformene. Igen sørg for massen er nogenlunde jævnt fordelt.
- Stil isformene i fryseren, så isene kan sætte sig, imens du laver lag 3
- Vask blenderen og sprøjteposen grundigt igen.
- Blend 100 g hindbær, 100 g skyr og 2 spsk akaciehonning
- Tag isformene ud af fryseren, når lag 2 har sat sig nogenlunde (cirka 15 min)
- Fyld hindbærmassen op i sprøjteposen og fordel hindbærmassen nogenlunde jævnt.
- Sæt isformene i fryseren og lad dem sætte sig fuldkommen før de tages ud igen
- SPIS ISENE efter cirka 4-5 timer
Et lille tip: isene kan være ret svære at få ud af formene. Hold formen under noget koldt vand – dette hjælper.. Eller gør ligesom mig og tilkald farmand haha – yes I am a strong independt women.
Et lille idé: Hvis du har en ismaskine, ville jeg hurtigt køre masserne igennem den, da jeg dermed tror, at man mindsker den krystalisering der ellers kan forekomme.
Vil du have seneste nyt fra bloggen & altid holdes opdateret, så kan du følge bloggen på:
Facebook, Instagram & Bloglovin’
De ser super fine ud! Jeg så Jamie Oliver lave en is på frossen mango, yoghurt og honning igår.. Han blendede det hele og så fik det sådan en “froyo” der var lige til at scoope op.. Så måske man skal benytte frosne frugter for at undgå krystallisering også? Bare et tip! 🙂