Lækre bolighjemmesider

Hjemmelavet lækker müsli

FullSizeRender

Jeg har i dag været i gang med at lave en portion hjemmelavet müsli. Jeg har kun lavet det en gang før, men jeg var rigtig glad for, at det var hjemmelavet, for så kan man selv vælge at bruge de ting, som man kan lide og undlade noget, hvis man ikke er så glad for det. Jeg har kombineret de ting, som jeg godt kan lide, og I får derfor min opskrift hernedenunder, men I kan tilpasse opskriften jeres behov eller udskifte nogle af elementerne.

IMG_3432

Det brugte jeg:

  • 200 g grovvalsede havregryn
  • 3/4 dl græskarkerner grofthakket
  • 1 dl mandler – finthakket (man kan sagtens blot grofthakke dem, det kan jeg bare ikke så godt lide)
  • 1 dl solsikkekerner
  • 4 spsk. hørfrø
  • 3. spsk. chiafrø
  • 1,5 dl. tranebær
  • 1/2 dl. honning

Det skal du gøre:

Rist mandler, kerner og havregrynen på et bagepapir ovnen ved 225 grader i 7 minutter, de skal bare lige blive gyldenbrune – det er en god idé at holde godt øje med, at de ikke får for meget. Herefter sætter man temperaturen ned på 200 grader og tilsætter honning, tranebær, chiafør og hørfrø. Sørg for at blande det godt. Dette skal bages i 5-7 minutter, og det skal blandes løbende. Jeg blandede mit 4-5 gange undervejs.
Lad müslien køle af på bagepapiret i et stykke tid, jeg står altid lige det første minut eller to og rør rundt i blandingen, når det er taget ud af ovnen. På den måde bliver det hurtigere kølet ned, og det bliver dermed ikke en samlet kæmpe klump müsli. Herefter kommer man det i nogle opbevaringsglas.

 

Ha’ en fantastisk solrig dag ♥

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre bolighjemmesider