DIY: nøglering nu som bordkort

Sommerferie bøger

20180164_10154835303564352_82123043_oSøde Freja, som blogger henne på Frejjack, har sagt ja til at dele et par boganmeldelser til sommerferien (eller resterne af den). Generelt er det bøger, som ville være gode til feriebrug, så de kan også sagtens tages med på efterårsferien, vinterferie eller andre ferier. Jeg elsker personligt altid at have en bog med på ferie, som man kan læse i flyet eller læse ved poolen. Det er ikke altid jeg reelt får dem læst, men jeg har altid minimum en bog med, så muligheden er der. I min dagligdag med studie osv., er det begrænset, hvad jeg får læst udover studiebøger. Derfor er det ekstra hyggeligt i ferieperioderne bare at geare helt ned og få læst en lidt anderledes bog, som ikke er så teoretisk tung, som de bøger jeg beskæftiger mig med til dagligt kan være.

Tusind tak til søde Freja for at dele 4 boganmeldelser, I kan altid finde mange flere boganmeldelser henne på hendes blog Frejjack. Jeg vil for nu give “ordet” videre til Freja.


Sara har spurgt om jeg ikke ville dele nogle gode bøger til sommerferien, og det vil jeg i hvert fald. Jeg har valgt 4 bøger ud som jeg virkelig har været begejstret for at læse selv, og som jeg synes ville passe godt til sommerlæsning. Jeg har valgt lidt forskelligt ud, så der er nogle forskellige genre.

Gåden om Alaska – af John Green

Den første jeg har valgt hører egentlig under ungdomskategorien, men jeg synes sagtens at man kan læse den som voksen også. Det er en af den slags bøger, som jeg tænker har en betydning når du læser den som ung og hvis du læser den som voksen. John Green har virkelig en helt fantastisk fortællestil, som er både lidt finurlig og helt fantastisk. Men kan ikke andet end at holde af karaktererne i historien, og ender med at føle at man næsten kender dem. Som nogen på et tidspunkt har skrevet i en anmeldelse, så er karakterne nogle som bliver ved en forevigt.

Selve bogen handler om Miles som skal på kostskole her møder han Obersten og Alaska. De bliver nogle af hans bedste venner og hans verden forandres. Men en dag forsvinder Alaska, og for Miles og Obersten er det så uforståeligt at de begynder, at følge alle mulige spor som de mener hun har efterladt til dem, for at finde nogle svar på hvorfor det hele gik som det gjorde. Jeg slugte den her bog lynhurtigt, og så tudede jeg også lidt undervejs.

En plus en – af Jojo Moyes

Den anden bog jeg har valgt er en kærlighedsroman, skrevet af en af mine yndlingsforfatter Jojo Moyes. Hvis man læser med ovre ved mig, har man i hvert fald næsten ikke kunne undgå at støde på en anmeldelse af en af hendes bøger. Tror kun jeg mangler to i samlingen. En plus en er en af mine favoritter, som handler om Jess, som er enlig mor til to. Hun kæmper en hård kamp for at skaffe penge til alle regningerne, tag over hovedet og mad på bordet. Hendes børn er meget forskellige og står overfor hver deres problemer, som Jess har svært ved at hjælpe dem med. Hendes søn får bank af de lokale bøller, og selvom Jess gør hvad hun kan for at hjælpe ham, så er der ikke meget at gøre. Hendes datter er mere end almindelig godt begavet og Jess kan ikke hjælpe hende med lektierne, og heller ikke finde penge til at sende hende på en bedre skole. Midt i det hele møder Jess, Ed som er businessmand, og kommer fra en helt anden verden.

En klassisk kærlighedshistorie hvor to verdener mødes, som både er sjov og rigtig godt skrevet.

Og bjergene gav genlyd – af Khaled Hosseini

Er en af de smukkeste bøger jeg har læst. Det er forfatteren som også har skrevet Drageløberen og Under en strålende sol. De andre bøger har jeg forsøgt at læse før, men de blev simpelthen for voldsomme for mig. Jeg vil dog prøve igen med Under en strålende sol, denne sommer og håber virkelig at jeg kan tvinge mig selv igennem den. Denne bog er ikke så barsk som de andre bøger han har skrevet, men stadig en virkelig stærk familiefortælling. Den handler om far som rejser gennem afghanistan med sine to børn, for et finde et arbejde. På grund af fattigdom og desperation sælger faren den yngste pige, til en barnløs familie. Herfra starter historien og spreder sig til både Paris og Californien. Fra bagsiden lyder det “Om brødre og søstre, nære venner og fjerne slægtninge. Om hvordan vi elsker, sårer, bedrager, ærer og ofrer os for hinanden. Om hvordan valg, vi træffer, kan få konsekvenser – ikke bare for os selv, men også for vores efterkommere.”

Jeg tror faktisk at den bliver pakket ned i rejsetasken i år, og kommer med på ferie, for den er så god at den godt kan tåle at blive læst flere gange.

Gøgens kalden – af Robert Galbraith

Den sidste bog jeg gerne vil anbefale til din sommerlæsning, er en krimi. Egentlig vil jeg gerne anbefale hele serien, men lad os lige starte med første bind. Robert Galbraith er alias for J.K. Rowlings, og også i denne serier bliver man virkelig fanget af den særlige og meget detaljeorienterede fortællestil. Man skal virkelig være vågen og skarp for at kunne gætte sig til gerningsmanden, for der lægges hele tiden små spor, men som man først anser for vigtige i slutningen af bogen. Bogen handler om Cormoran Strike som er krigsveteran og tidligere ansat ved militærpolitiet. Han arbejder som privatdetektiv, men forretningen går ikke så godt. Da en model som styrter i døden fra en balkon i et af de pæne kvartere i London, mener politiet at det er selvmord, men det betvivler hendes bror. Derfor sætter han Strike til at efterforske sagen.

Jeg har lige færdiggjort tredje bind i serien og er helt vild med dem. Det er en af den slags romaner man overvejer, om man skal læse igen bagefter for at være helt sikker på at man ikke overså noget undervejs, for der er så mange detaljer undervejs at holde styr på.

20182333_10154835303724352_198305776_oVil du have seneste nyt fra bloggen & altid holdes opdateret, så kan du følge bloggen på:
Facebook, Instagram Bloglovin’ 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY: nøglering nu som bordkort